onze vakantiejobs en stages

Ik ben nog student en in het kader van mijn opleiding zou ik graag stage lopen bij Autogrill®. Hoe kan ik me kandidaat stellen?

Bij Autogrill® ontvangen we stagiair(e)s met een positieve houding, ambitie, creativiteit en flexibiliteit met open armen! We delen graag onze vakkennis met leergierige en enthousiaste studenten. Als werkgever vinden we het fijn een frisse kijk te krijgen en nieuwe ideeën te horen van studenten. Wij krijgen tijdelijk extra ondersteuning en de kans om onszelf beter bekend te maken bij jong talent en jij kan alvast proeven van het bedrijfsleven, ervaring op doen in de praktijk en uitzoeken of dit misschien iets voor jou is. Je krijgt feedback en ondersteuning door specialisten in het vak die je mee op sleeptouw nemen. Zo hebben we er allemaal wat aan!

1/ Stage aanvraag

Van zodra wij een stageplek hebben, zal deze ook online gepubliceerd worden op onze website. We bekijken dan jouw aanvraag en leggen ze voor bij de afdeling waar je stage wenst te lopen. Wellicht krijg je ook een telefoontje van onze personeelsdienst om enkele praktische zaken af te toetsen.

Vervolgens zal je ter kennismaking worden uitgenodigd met het afdelingshoofd bij wie je stage zal lopen. Als je gesprek goed verlopen is, ontvang je van hem/haar een bevestiging.

Vervolgens bezorg je de nodige stagedocumenten (stageovereenkomst, …) aan jouw stagebegeleider bij Autogrill®. Elk stagedocument wordt ondertekend door 3 partijen: jijzelf (of een ouder indien je jonger bent dan 18 jaar), de school en jouw stagebegeleider bij Autogrill.

Wij aanvaarden enkel stages in het kader van een opleiding (enkel middelbaar onderwijs en hoger onderwijs) – de stage moet dus deel uitmaken van jouw studies. Vrijwillige stages of stages die niet geïntegreerd zijn in een opleiding in het middelbaar of hoger onderwijs kunnen wij jammer genoeg niet aanvaarden.

2/ Opdracht vastleggen
Samen met jou en je docenten bekijken we je taken en je stage-opdracht. Wellicht heb je zelf enkele ideeën, dan horen we deze graag. Samen zoeken we naar een win-win voor beide partijen.
3/ De eerste dag
Het is zover, je eerste ‘werkdag’ breekt aan! Vandaag verwelkomen we jou op de afdeling. Je leert je collega’s kennen en we maken je wegwijs bij Autogrill®.
4/ De stage
Je doorloopt je stage zoals afgesproken. Indien er vakantieperiodes zijn die de school hanteert, heb je uiteraard ook vakantie tenzij anders besproken met jouw school en jouw stagebegeleider bij Autogrill®. Op dagen wanneer je op school verwacht wordt, hoef je uiteraard niet op je stageplek te zijn. Dit wordt steeds goed afgesproken met je stagementor.
5/ Evaluatie

Vanuit de school zullen enkele evaluatiemomenten worden vastgelegd. Als stageplek volgen wij wat de school voorschrijft en gebruiken we eventueel de formulieren die de school hanteert. Jouw stagebegeleider bij Autogrill® zal je opvolgen tijdens je traject en je dus ook beoordelen.

Uiteraard horen ook wij graag wat jij zelf van je stage vond en hoe je de begeleiding hebt ervaren.

Krijg ik als stagiair een vergoeding voor mijn stage?

Neen, stage lopen bij Autogrill® die je op eigen initiatief. Je krijgt dus geen vergoeding voor de stage. Eventuele onkosten in het kader van de stage kunnen in overleg met je stagebegeleider worden vergoed.

Welke documenten zijn nodig voor de stage?

Jouw school stelt het stagecontract en het stagereglement op. Deze documenten worden door jezelf, de school en door Autogrill® ondertekend.

Afhankelijk van de risico's verbonden aan de stageplaats, is de stagiair(e) verplicht om een medisch onderzoek te laten uitvoeren. Je bent verzekerd via jouw school.

Ik wil als jobstudent aan de slag bij Autogrill®. Hoe kan ik mezelf opgeven?

Dat kan zeker en vast! Tijdens de vakantieperiodes werken er jaarlijks gemiddeld ongeveer 500 studenten in onze uitbatingen op de luchthaven, langs de snelwegen, in de Brusselse metro en Belgische stations:

  • je werkt graag in team en tevreden klanten maken je dag goed
  • je bent flexibel (variabel uurrooster, ook weekendwerk en halftijdse shiften zijn mogelijk)
  • je bent zorgvuldig en gedreven in wat je doet
  • je kan je gemakkelijk verplaatsen naar de luchthaven of uitbatingen langs de snelweg (bij voorkeur met eigen vervoer)
  • je hebt het statuut jobstudent (minimum 25 dagen van het contingent van 50 dagen)
  • je drukt je vlot uit in het Nederlands, Frans en Engels