Terug naar blog

I love my Starbucks job!

Ik ben Jeroen Kenis en in mijn 6 jaar bij Autogrill ben ik al net zoveel uitdagingen aangegaan! 

Vandaag ben ik Manager van de nieuwste Starbucks Coffee Store in Leuven. 6 jaar geleden begon ik als assistent manager op de luchthaven van Brussel voor een aantal fastfood restaurants. Na twee jaar ben ik doorgegroeid naar manager van de Starbucks Coffee Store op de Korenmarkt in Gent. Niet veel later keerde ik terug naar de luchthaven van Brussel als manager  van de Starbucks Coffee Store in de vertrekhal, de enige Store in België die 24/7 open is! Werken als manager bij Autogrill is echt een leuke en afwisselende job, je kan enerzijds meewerken achter de bar en ook nieuwe mensen aanwerven. Dagelijks waken we over de kwaliteit van onze producten en trachten we uitzonderlijk goede service te schenken aan onze klanten.  

Begin 2014 heb ik de Starbucks in het metrostation Rogier in Brussel mogen openen en vandaag ben ben ik de trotse manager van de Starbucks Coffee Store in Leuven.Starbucks Leuven was een grote uitdaging voor mij! Het is niet zomaar een locatie maar deze nieuwe vestiging is gelegen in het drukke station van deze bruisende studentenstad. 

De opening van zo’n Starbucks Coffee Store is een hele onderneming waar heel wat collega’s aan meewerken. We hebben alles tot in de puntjes voorbereid.  Erg belangrijk was het samenstellen van een top team van Starbucks Partners zodat we elke klant een perfecte 'Starbucks Experience' kunnen bieden. Om de juiste mensen te vinden organiseerden we een jobdag waar we ons bedrijf en onze jobs voorstelden en selectiegesprekken hielden. Op het einde van de jobdag hadden we meteen een heel nieuw team Starbucks Partners.

Elke nieuwe Partner werd opgeleid in een andere Starbucks vestiging zoals Antwerpen Centraal of Brussel Noord. Na twee weken opleiding voor Barista's en zes weken voor Shiftsupervisors kwam het hele team terug samen voor de zogenaamde "Dry Runs".

Tijdens deze 2 dagen gingen de deuren van de gloednieuwe Starbucks Store voor een paar uurtjes open en trakteerden we nieuwsgierige voorbijgangers op gratis drankjes! Zo kon het nieuwe team zich inwerken in de nieuwe omgeving.

Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar liefhebbers van Starbucks die graag bij ons team zich willen aansluiten. Het werken in een Starbucks omgeving is echt super, elke dag is een nieuwe en leuke ervaring in een leerrijke omgeving. Als mensen mij vragen of deze job leuk is dan zeg ik voor de volle 100% JA! 

Ben je een koffieliefhebber en werk je graag in een team dan kan je steeds eens kijken naar onze vacatures op onze vacaturepagina!

Ben je liever klant dan nodig ik je van harte uit in Leuven of een andere Starbucks Coffee Store, voor een unieke "Starbucks Experience"!  

Tot binnenkort?

 

Jeroen