Terug naar blog

Sven wint preselectie Belgisch Kampioenschap biertappen

Met trots melden wij dat Sven Pasteels, assistant manager bij Autogrill op de luchthaven van Zaventem, afgelopen juni de preselectie won voor het Belgisch kampioenschap biertappen, "World draught master", voor de regio Brussel en Wallonië! Hier vertelt hij zijn ervaring:

 “Tijdens de eerste ronde in Brussel werd ik beoordeeld op het schenkritueel om een perfecte Stella te tappen in 9 stappen.

Hierna werden enkele vragen gesteld, waar je je passie voor het merk Stella moest duidelijk maken aan de jury. 

Ik scoorde het beste en mag me dus dit jaar officieel de beste tapper van Brussel en Wallonië noemen! De volgende ronde was het Belgisch kampioenschap op 3 juni in Leuven. Ik hoop dat ik hier ook kan winnen zodat ik naar de wereldfinale kan gaan in Wimbledon. Dit is al lang mijn droom!

Het was zeer zeker een unieke ervaring die ik iedereen die mijn passie voor bier deelt, zou aanraden. Natuurlijk wil ik graag het wereldkampioenschap winnen, maar ik zou al heel blij zijn met een plaats in de TOP 10 op het Belgisch kampioenschap.

Het overbrengen van mijn kennis over bier aan mijn vrienden, collega's en medewerkers is voor mij heel belangrijk. Een perfecte Stella tap je namelijk niet in 1,2,3. Je doet dit met liefde, passie en veel geduld.

 Autogrill heeft me deze wedstrijd leren kennen en heeft mij gesteund in alle stappen om hier te geraken, waar ik enorm blij mee ben!”

 

Ondertussen vond het Belgisch Kampioenschap plaats. Ook al behaalde Sven zijn ticket naar Wimbledon niet, we zijn toch trots op zijn deelname!